Overdracht

Uw bedrijf verkopen in 5 stappen

Download de gratis whitepaper

Inclusief 10 tips van de praktijkexperts

De allerlaatste stap in het overnameproces is de overdracht. De Due Diligence is uitgevoerd en op basis van de uitkomst bent u tot definitieve verkoopvoorwaarden gekomen. Deze zijn vastgelegd in een definitief koopcontract. In deze laatste fase wordt het juridische aspect van de overdracht geregeld.

Naar de notaris

Net als de verkoop van een huis, gebeurt het ondertekenen van het definitieve koopcontract bij een notaris. Vanuit zijn rol zal de notaris de overdracht van de aandelen en de aankoopsom overzien. Als alle voorbereidingen in de voorgaande fasen goed zijn gebeurd is deze stap slechts nog een formaliteit.

Champagne

De onderneming is verkocht en voor veel ondernemers voelt dat als een kind dat uit huis gaat. Maar toch is het reden voor champagne. Na ondertekening bij de notaris wordt een proces wat soms wel 3-5 jaar heeft geduurd afgerond. En dat is best een reden om daar het glas op te heffen. In de praktijk zien we vaak dat het afronden van de bedrijfsovername emotioneel is, maar tegelijkertijd ook een opluchting is. In veel gevallen zien we dat de ondernemer nog enige tijd betrokken blijft bij de onderneming. Dus de overdracht is geen definitief afscheid van de onderneming, het is enkel de afronding van het overnameproces.

Van koffie tot champagne

Wij begeleiding ondernemers vaak bij het hele overnameproces. Van de koffie bij de eerste kennismaking tot de champagne bij de notaris. Hiermee ontzorgen we de ondernemer, terwijl we tegelijkertijd optimaal succes realiseren voor de bedrijfsoverdracht. Bent u benieuwd hoe deze begeleiding precies in zijn werk gaat en wat u van ons kunt verwachten? Neem dan contact met ons op via 020 – 520 65 56. Wij zorgen dat de koffie klaar staat!

Onze Belofte

95% Slagingskans

Volledige Transparantie

Gelijkgestelde Belangen