Pre Exit

Bent u aan het overwegen om uw onderneming te verkopen? Wilt u vast een deel van uw vermogen veiligstellen? Of, wilt u graag een volgende groeistap maken met uw onderneming, maar kunt u dat niet alleen? In dat geval is een pre exit voor u zeker het overwegen waard.

Hoe werkt een pre exit?

Bij een pre exit verkoopt u alvast een deel van uw aandelen aan investeerder. U blijft veelal wel actief binnen de onderneming maar met de ondersteuning van de investeerder. Het woord exit zit natuurlijk opgesloten in de naam van deze strategie en dat is niet zomaar. Ondernemers zetten deze vorm van bedrijfsovername in om geleidelijk af te bouwen. Dus alhoewel slechts een deel van de aandelen wordt verkocht, de insteek is wel om op termijn alle aandelen te verkopen.

Verhoging van de waarde

De investeerder die een dele van uw onderneming overneemt doet dat om op termijn voldoende rendement te halen op de investering. Als ondernemer bent u dus gegarandeerd van een partij die samen met u de onderneming verder gaat laten groeien. Het voordeel voor u als ondernemer is dat uw resterende aandelen meer waard worden als de onderneming groeit. Dus wanneer u uiteindelijk de resterende aandelen verkoopt, zijn die vaak meer waard dan de eerste aandelen die u verkocht heeft.

Is een pre exit geschikt voor iedere onderneming?

Bij een pre exit strategie koopt een investeringsmaatschappij zich in. Om te zorgen dat zij het nodige rendement behalen zoeken ze hiervoor naar ondernemingen die goed lopen en voldoende toekomstperspectief hebben.

De pre exit strategie is dus niet voor iedere onderneming geschikt. Als de onderneming niet gezond genoeg is of onvoldoende perspectief heeft is het onmogelijk om geschikte kopers te vinden.

Daarbij is het proces om tot een gedeeltelijke overname te komen best intensief en kan soms enige tijd duren. Om te zorgen dat deze tijdsinvestering zich ook terugbetaald, stellen veel investeringsmaatschappijen een ondergrens aan de grootte van de organisatie. Als vuistregel is een jaaromzet van € 3.000.000,- de ondergrens die vaak gehanteerd wordt.

Is een pre exit geschikt voor uw onderneming?

Als uw onderneming meer omzet dan de bovengenoemde ondergrens is dat heel goed mogelijk. Uiteraard zijn ook factoren als de winstgevendheid en toekomstperspectief van belang. Als u wilt weten of de pre exit voor u tot de mogelijkheden behoort, neem dan even contact met ons op. Wij zullen dan samen met u de mogelijkheden verkennen. U kunt ons bereiken via het contactformulier of via: 020 – 520 65 56

Onze Belofte

95% Slagingskans

Volledige Transparantie

Gelijkgestelde Belangen

Vul onderstaand formulier in om een vrijblijvende kennismaking in te plannen