Advies Bedrijfsopvolging Nieuws Overdracht

Gedeeltelijke verkoop als groeistrategie

Gedeeltelijke verkoop als groeistrategie

Bij veel ondernemers slaat het hart op hol als ze het woord bedrijfsovername alleen al horen. Het idee dat ze afscheid moeten nemen van de onderneming waar ze jaren lang aan gebouwd hebben, voelt zo eindig. En dat terwijl het helemaal niet nodig is. We zien namelijk dat het gedeeltelijk verkopen van de onderneming een hele goede groeistrategie kan zijn.

Groeien met een professionele partner

Als ondernemer bent u gewend om er alleen voor te staan. U maakt alle beslissingen en bent verantwoordelijk voor de continuïteit en groei van de onderneming. Maar, soms is ‘alleen’ helemaal niet de beste of snelste weg naar succes. Om de volgende groeistap te maken met de onderneming is het soms nodig om een kapitaalinjectie te krijgen. Om net die nieuwe markt aan te boren, die nieuwe machine te kopen of de nodige voorraad aan te leggen. Door een deel van uw onderneming te verkopen kunt u deze groei realiseren en samen met een investeringsmaatschappij verder te groeien.

Een deel van uw kapitaal veilig stellen

Omdat u in dit geval uw onderneming gedeeltelijk verkoopt krijgt u ook deel van de waarde van de onderneming uitgekeerd. Dit kunt bijvoorbeeld vast gebruiken voor uw pensioen. Door een deel van uw onderneming te verkopen creëert u dus ook vast een beetje zekerheid voor uw ‘oude dag’.

Bijkomend voordeel is dat de investeringsmaatschappij waar u een deel van uw onderneming aan verkoopt erbij gebaat is om uw onderneming meer waard te laten worden. Uiteindelijk willen zij namelijk ook gewoon rendement uit de investering. Dus in veel gevallen kunt u in een later stadium de resterende aandelen tegen een hogere waarde verkopen, omdat de onderneming intussen in waarde is toegenomen.

Businesscase voor een Pre-Exit

Zoals u hoogstwaarschijnlijk weet, zijn de ondernemers achter MKB Bedrijfsovername ook betrokken bij het Verenigd Ondernemers Fonds. Dit fonds is speciaal opgericht om ondernemers te helpen bij de bedrijfsopvolging en vaak nemen zij de onderneming gedeeltelijk over. De ondernemer blijft dan betrokken binnen de onderneming, maar casht al wel een deel van zijn vermogen. In het afgelopen jaar heeft het Verenigd Ondernemers Fonds 3 overnames gedaan. Wilt u daar meer over weten? Lees dan hier verder.

Is een pre-exit iets voor u?

Onze overnameadviseurs bekijken graag met u of een gedeeltelijke verkoop voor u interessant is. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak met ons. Dat kan door te bellen naar: 020 – 520 65 56 of door het contactformulier in te vullen.

Onze Belofte

95% Slagingskans

Volledige Transparantie

Gelijkgestelde Belangen