Management Buy-in

Eigen inbreng bij een MBI

Eigen inbreng bij een MBI

Als u zich aan het oriënteren bent op een MBI dan komt de term ‘eigen inbreng’ waarschijnlijk niet als verrassing. Maar, wat betekent het precies en waarom is het zo belangrijk? In onderstaand artikel nemen we u mee langs deze vragen.

Wat betekent eigen inbreng?

Eigen inbreng staat voor het zelf meegebrachte kapitaal door koper bij een bedrijfsovername. Hier wordt ook vaak de term eigen vermogen voor gebruikt. Dit zelf meegebrachte kapitaal wordt gebruikt om een deel van de aankoop te financieren. In het geval een MBI wordt hiervoor vaak een ondergrens van € 100.000,- gehanteerd.

Waarom is eigen inbreng belangrijk?

Eigen inbreng is belangrijk omdat bij een bedrijfsovername externe financiers niet meer bereid zijn om de volledige koopsom te financieren. Financiers vragen van een koper een minimum aan eigen inbreng. Dit geeft ze wat meer zekerheid over het commitment van de koper. Met de eigen inbreng geeft de koper aan dat hij/zij vertrouwen heeft in de onderneming en in de eigen kwaliteiten.

De hoogte van de eigen inbreng

Zoals hierboven aangegeven wordt er vaak een ondergrens van € 100.000,- gehanteerd voor een MBI. Er is geen bovengrens aan de eigen inbreng. Al is de hoogte van de eigen inbreng wel direct gerelateerd aan het maximale financieringsbedrag. U zult begrijpen dat er met een eigen inbreng van € 150.000,- geen bedrijf van 250 medewerkers aangekocht kan worden. De eigen inbreng moet in relatie staat tot het totaal te financieren bedrag.

Meer weten over de eigen inbreng?

Wilt u meer weten over de eigen inbreng bij een MBI? Of wilt u weten wat er mogelijk is met de eigen inbreng waar u nu over beschikt? Neem dan contact met ons op via: 020 – 520 65 56. U kunt ook beginnen met het invoeren van uw zoekprofiel, zodat wij direct kunnen kijken of uw wensen haalbaar zijn.

Onze Belofte

95% Slagingskans

Volledige Transparantie

Gelijkgestelde Belangen