Advies

Waarom u als ondernemer een adviseur nodigt hebt

Waarom u als ondernemer een adviseur nodigt hebt

Corporate Finance adviseurs, overname-adviseurs, juridisch advies, fiscaal advies, als ondernemer kunt u kiezen uit een hele lijst met adviseurs die u – al dan niet gedeeltelijk – begeleiden tijdens een bedrijfsovername. En ergens is dat ook logisch, want deze specialismes komen allemaal aan bod tijdens de overname. Maar waarom heb je als ondernemer nou een adviseur nodig die u begeleidt tijdens het gehele traject? Hieronder geven we u de 10 belangrijkste redenen.

#1 Om de juiste vertaalslag te maken

Een adviseur spreekt de taal van fusies en overnames en maakt voor u de vertaling naar begrijpbare taal.

#2 Om scheiding tussen emotie en rationaliteit te maken

Een bedrijfsovername is een emotioneel proces. Een adviseur maakt de scheiding tussen emotie en ratio voor u.

#3 Om een gedegen dataroom in te richten

Een dataroom is essentieel voor toekomstige kopers. Een adviseur richt deze voor u in.

#4 Om het kaf van het koren te scheiden bij potentiele kopers

Niet iedere koper is een geschikte koper, iemand met kennis en ervaring helpt u om de meest geschikte kopers te selecteren.

#5 Om jouw verwachtingen als verkoper helder te houden

Een adviseur kent het hele proces, van begin tot eind. Hij/zij helpt om uw verwachtingen helder en accuraat te houden tijdens iedere stap in het proces.

#6 Om beschikking te krijgen tot een groot netwerk

Een adviseur heeft een netwerk waar je op kunt bouwen, hij/zij kent de juiste accountants, juristen en advocaten met dealervaring – uiteraard tegen de beste prijs.

#7 Om te kunnen vertrouwen op zijn/haar ervaring

Voor ondernemers is een bedrijfsovername een eenmalige actie, voor ons als adviseurs is het dagelijkse kost.

#8 Om een gedegen waardebepaling te maken

Hoeveel is uw onderneming waard? Net zoveel als de markt er voor wil betalen. Een goede adviseur maakt een goede waardebepaling op basis van de markt.

#9 Om hard en eerlijk te zijn als dat nodig is

Als ondernemer moet u vaak nog aanblijven in de onderneming na de verkoop. U kunt daarom niet al te hard onderhandelen. Een adviseur kan dit wel voor u doen.

#10 Om champagne mee te drinken na de overdracht

Samen hard werken is ook samen feest vieren. Een goede adviseur helpt je vanaf het begin tot het einde van het proces en heft met u het glas bij de notaris.

Vertrouwen als basis

Voor adviseurs is het dagelijkse kost, maar voor ondernemers is een bedrijfsovername vaak een eenmalige gebeurtenis en daarom is het ontzettend belangrijk dat dit proces in één keer goed gaat. En juist daarom is wederzijds vertrouwen de belangrijkste voorwaarde in de samenwerking. Wilt u weten of wij de meest geschikte partij zijn om te helpen bij een bedrijfsovername? We gaan het graag ontdekken! Bel ons op 020 – 520 65 56 voor een afspraak.

Onze Belofte

95% Slagingskans

Volledige Transparantie

Gelijkgestelde Belangen