wat is een non binding offer
Intentieverklaring Overdracht

Wat is een non binding offer?

Wat is een non binding offer?

Een non binding offer is een voorlopig bod wat nog niet direct bindend is. Het is gangbaar tijdens het overnameproces van bedrijven dat een potentiële koper een non binding offer uitbrengt waarmee de verkoper kan inschatten of het zinvol is om de gesprekken voort te zetten. Dit voorlopige bod wordt afgegeven op basis van het informatiememorandum dat de verkoper heeft opgesteld.

Wat staat er in een non binding offer

Het non binding offer heeft als doel om de gesprekken tussen koper en verkoper te voorzien van een gedeeld referentiekader. De inhoud van het non binding offer moet deze kaders (mede) bepalen. De potentiele koper geeft hier invulling aan door een voorstel te doen van de transactie-structuur, de prijs, de duur van de Due Diligence en een eventuele indicatieve overnamedatum.

Waar moet op gelet worden bij een non binding offer?

Het is belangrijk om te realiseren dat de NBO gedaan wordt op basis van de informatie die op dat moment voorhanden is. Er is nog geen Due Diligence gedaan en de potentiële koper heeft de verstrekte informatie dus nog niet kunnen controleren. Daarom is het essentieel dat de potentiële koper het niet bindende karakter correct en compleet verwoord in het Non Binding Offer. Uit het Offer moet duidelijk blijken dat de voorgestelde voorwaarden nog afhankelijk zijn van informatie die in de nabije toekomst gedeeld wordt.

Valkuilen van een Non Binding Offer

De grootste valkuil van een non binding offer ligt in de samenstelling en verwoording van het bod. Indien de NBO namelijk onzorgvuldig verwoord is, kan het zo zijn dat de potentiele koper zich – onbedoeld – al heeft gecommitteerd aan bepaalde afspraken. Dit kan de toekomstige onderhandelingen bemoeilijken of in het ergste geval kan de koper voor vervelende verrassingen komen te staan bij afronding van de deal.

Hulp nodig bij een Non Binding Offer?

Wilt u een gedegen non binding offer uitbrengen? Of heeft u er misschien één ontvangen en wilt u deze laten beoordelen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op via: 020 – 520 65 56 of via het contactformulier en wij helpen u graag op weg!

Onze Belofte

95% Slagingskans

Volledige Transparantie

Gelijkgestelde Belangen